Het meest opvallende bij rosacea is roodheid in het gezicht, met name op de wangen en de neus. In een later stadium zijn ook soms het midden van het voorhoofd en de kin aangedaan. De roodheid wordt vaak verergerd door couperose; vele kleine zichtbare adertjes (haarvaatjes) in de huid. Couperose komt voor bij vrijwel alle mensen met rosacea, soms al in een vroeg stadium.

Ergere vormen van rosacea gaan gepaard met rode bultjes en puistjes in het rode gebied. Het wordt daarom ook wel "acne rosacea" genoemd, maar het heeft weinig met acne te maken. Rosacea komt op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30e jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er last van. Bij mannen komt het minder vaak voor.

Wat rosacea precies veroorzaakt is niet duidelijk, alhoewel erfelijkheid zeker een rol speelt. Sterk gekruid voedsel, geneesmiddelen en onjuiste verzorgingsproducten kunnen de klachten verergeren.

Rosacea is meestal goed te behandelen, maar het heeft de neiging steeds weer de kop op te steken. De juiste huidverzorging is belangrijk; bij gebruik van de verkeerde producten kan rosacea flink verergeren. De huid heeft rust nodig en zo min mogelijk irritatie. Kies daarom voor milde, kalmerende, zeepvrije producten zonder minerale oliën, kunstmatige kleur- of geurstoffen en synthetische conserveringsmiddelen.  

Vestigingen

Oirschot De Loop 67
5688 EW Oirschot
Telefoon: 0499 378 183
info@hetregionaalhuidcentrum.nl
afspraak maken klik hier

© 2019 Het regionaal huidcentrum | van Zon Internet