Behandelmethodes

Zorg na borstkanker

De gevolgen van borstkanker zijn vaak ingrijpend. Zowel emotioneel als lichamelijk verandert er veel. Vochtophoping, een strak of vastzittend litteken en problemen met de huid zijn voorkomende klachten die kunnen overblijven na de behandeling van borstkanker. Onze huid- en oedeemtherapeuten helpen u graag om deze klachten te verhelpen of zo veel mogelijk te verminderen.

Waarom nazorg bij borstkanker?

  • De huid wordt minder strak en gevoelig
  • Littekens worden minder zichtbaar en pijnlijk
  • Omvang van het oedeem vermindert
  • Het vermoeide gevoel en de bewegingsbeperking nemen af

Wat houdt de therapie in?

Nazorg bij borstkanker kan bestaan uit verschillende behandelmethoden. Deze verschillen per persoon en worden in een persoonlijk behandelplan met u besproken. De volgende methoden zijn mogelijk:

Littekentherapie
Na uw borstoperatie is er mogelijk nog sprake van littekenweefsel, wat een pijnlijk en strak gevoel kan geven. Door middel van manuele massage kan er een rekprikkel worden gegeven, waardoor uw huid op deze plek soepeler gemaakt wordt en deze minder gevoelig is. Endermologie wordt ook toegepast bij verkleefde littekens. Bij deze behandeling wordt het litteken door middel van een vacuüm zuigmassage soepeler gemaakt. Ook kunnen er siliconenpleisters worden ingezet om verdikte littekens af te vlakken.

Lymfedrainage
Door middel van een zachte massage worden vochtophopingen tegengegaan. Er wordt een rek gegeven aan het weefsel, wat de werking van het lymfesysteem stimuleert. Lymfedrainage valt onder Oedeemtherapie. Lymfetape wordt hierna vaak gebruikt als ondersteuning voor het genezingsproces.

Zwachtelen en therapeutische kousen
De zwachtelmethode wordt toegepast na lymfedrainage. Zwachtels geven een druk op de huid, waardoor het vocht wordt teruggedrongen. Wanneer het vocht verdwenen is, worden er therapeutische kousen aangemeten.  Deze verhogen de druk van buitenaf, waardoor er minder vocht in het weefsel ontstaat. Voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen zijn wij een intensieve samenwerking aangegaan met Buchrnhornen.

Reiki
Een reikibehandeling is stressverlagend en ontspannend, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Reiki gaat heel goed samen met traditionele en reguliere medische behandelingen.

Adviezen, leefregels en oefeningen
De huidtherapeut geeft u tijdens de behandeling diverse adviezen en bespreekt met u specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen die u thuis kunt blijven doen.

Vestigingen

Oirschot De Loop 67
5688 EW Oirschot
Telefoon: 0499 378 183
info@hetregionaalhuidcentrum.nl
afspraak maken klik hier

© 2019 Het regionaal huidcentrum | van Zon Internet