nieuws

21-02-2018

Zin in een zonnige winter wandeling?

zorg ook in de winter voor een goede zonbescherming

Lees verder »
16-01-2018

zaterdag 20 januari Open Dag van 12.00 - 17.00 uur

Heb jij al tijden last van je huid, maar een afspraak maken komt er niet van, dan is dit je kans.

Lees verder »

Huidproblemen

Couperose

Couperose (teleangiëctasieën)

Couperose of teleangiëctasieën, ook wel voor het gemak tele's genoemd, zijn chronisch verwijde bloedvaatjes. Ze komen meestal voor op de wangen en de neus. Het is een veel voorkomende aandoening, die volkomen onschuldig is. Couperose wordt vooral gezien bij de ouder wordende huid en treedt meestal geleidelijk op. De vaatwanden worden zwakker doordat de elasticiteit van de bloedvaatjes in de huid afneemt. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Het is niet bekend hoe couperose precies ontstaat. Soms is het een gevolg van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. In veel gevallen treedt het echter ook spontaan op, zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.

De behandeling
De tele's worden dichtgebrand door middel van een stroomstootje (coaguleren), dat via een naaldje in of tegen het bloedvaatje wordt gebracht. De behandeling is vrijwel pijnloos, volkomen veilig en het resultaat is blijvend.

Vestigingen

Oirschot De Loop 67
5688 EW Oirschot
Telefoon: 0499 378 183
info@hetregionaalhuidcentrum.nl
afspraak maken klik hier

© 2018 Het regionaal huidcentrum | van Zon Internet