Dermapen

Dermapen


Dermapen

De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling. Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de epidermis (bovenste huidlaag) te beschadigen. De Dermapen heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.
De Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die kleine kanaaltjes in de huid maken.  Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar prikkelen de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Het natuurlijke herstelproces van de huid wordt benut. Door de prikkeling komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

De Dermapen wordt toegepast voor de behandeling van:

  • Acnelittekens
  • Fijne rimpeltjes
  • Grove poriën
  • Littekens
  • Pigmentstoornis
  • Striae
  • Zonschade

Wat gebeurt er in de huid bij een Dermapen behandeling?

Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u al na enkele behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden, daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans krijgen. Overmatig pigment dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt, waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. De huidtherapeut kan u adviseren welke producten u thuis, tussen de behandelingen door, kunt gebruiken om het effect te optimaliseren. 

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich "onder" het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt: hoe meer behandelingen, hoe groter het effect. Voor het beste resultaat wordt er om de twee weken behandeld. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld drie tot vijf behandelingen in kuurverband nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. . Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat het proces goed gevolgd kan worden.

 

Hoe werkt de Dermapen behandeling ?

Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur-serum aangebracht op uw huid, waarna de Dermapen (in een roterende beweging) over uw huid  heen gaat. De behandeling geeft een licht "scherp" gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte (variërend van 0,5 mm tot 2 mm) is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. De huidtherapeuten kunnen nauwkeurig bepalen wat uw huid nodig heeft en zullen dit tijdens het opstellen van het behandelplan met u bespreken.

 

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Drie à vier dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Dermapen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een SPF 30 zonnebrandproduct.

Vestigingen

Oirschot De Loop 67
5688 EW Oirschot
Telefoon: 0499 378 183
info@hetregionaalhuidcentrum.nl
afspraak maken klik hier

© 2019 Het regionaal huidcentrum | van Zon Internet