Huidproblemen

Vitiligo

De huidtherapeut behandelt vitiligo met camouflagetherapie. De resultaten zijn erg mooi en goed dekkend. Met deze therapie worden de vlekken niet verwijderd, maar ze worden wel minder zichtbaar gemaakt. 

Wat is vitiligo?
Vitiligo is een niet-besmettelijke aandoening waarbij de huid en het haar pigment verliezen en waardoor witte plekken van verschillende grootte en vorm op de huid kunnen ontstaan. De haren die in de witte plekken groeien, worden vaak wit en behouden soms hun kleur. Onder de microscoop is te zien dat de pigmentcellen (melanocyten) die in het onderste deel van de opperhuid voorkomen, in een vitiligohuid ontbreken.

Behalve een medisch probleem is vitiligo vooral een belangrijk sociaal-psychologisch probleem. Het wordt beschouwd als een cosmetisch ontsierende huidafwijking, die op verschillende manieren met wisselend resultaat redelijk kan worden behandeld. Bovendien kunnen de witte vlekken tijdelijk aan het oog worden onttrokken met maskerende middelen. Ongeveer 1 à 2 procent van de wereldbevolking lijdt aan vitiligo.

De diagnose van vitiligo
Ongeveer 50 procent van alle vitiligogevallen openbaart zich voor het 20ste levensjaar en 70-80 procent voor het 30ste levensjaar. Vitiligo kan al kort na de geboorte optreden, maar het kan ook later in het leven ontstaan. Vitiligo is over het algemeen gemakkelijk te herkennen op grond van de uiterlijke kenmerken. Aanvullend onderzoek is vrijwel nooit nodig. De plekken variëren in grootte en vorm.

Vestigingen

Oirschot De Loop 67
5688 EW Oirschot
Telefoon: 0499 378 183
info@hetregionaalhuidcentrum.nl
afspraak maken klik hier

© 2019 Het regionaal huidcentrum | van Zon Internet