nieuws

02-08-2017

LYCOGEL: Topper in ons assortiment

DE PERFECTE OPLOSSING

Lees verder »
22-06-2017

Terug naar de basis

In 2000 startte ik mijn praktijk voor huid en oedeemtherapie, de praktijk groeide gestaag en in 2010 had het Regionaal Huidcentrum 5 vestigingen en 10 mensen in dienst.

Lees verder »

Huidproblemen

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn op verschillende manieren te behandelen. Onschuldige pigmentvlekken kunnen worden gebleekt door behandeling met depigmenterende crème. In bepaalde gevallen is fotothermolyse of laserbehandeling de juiste therapie. Welke methode voor u het meest geschikt is, bepaalt de huidtherapeut tijdens het eerste consult.

Pigmentvlekken
Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, levervlekken of zwangerschapsvlekken; deze donkere plekken ontstaan met name doordat de huid te veel wordt blootgesteld aan de zon. Vooral ouderen en zwangere vrouwen hebben te maken met dit vervelende ongemak. Immers, hoe ouder u bent, des te meer zon uw huid heeft gehad. U heeft dan meer kan op pigmentvlekken. Voor zwangere vrouwen bestaat door hormonale schommelingen het gevaar van een zwangerschapsmasker.

Ontstaan van pigmentvlekken
Pigmentvlekken ontstaan vooral op plekken die veel aan de zon hebben blootgestaan, zoals gezicht, hals en handen. Hoe meer zon de huid heeft gehad, des te meer kans u heeft op pigmentvlekken. Pigmentvlekken zijn donkere vlekjes op de huid, die ontstaan door plaatselijke ophopingen van pigment, ook wel melanine genoemd. Melanine is de biologische bescherming van de huid om zich te wapenen tegen UV-stralen.

Naast blootstelling aan zonlicht spelen ook andere factoren een rol bij het ontstaan van donkere plekken. Zo is de kans op pigmentvlekken groter wanneer de hormonale activiteit afneemt en de huid veroudert.
Ook huidirritaties, bijvoorbeeld veroorzaakt door het gebruik van verkeerde huidproducten of door medicijngebruik, kunnen het begin zijn van een pigmentvlek

Vestigingen

Oirschot De Loop 67
5688 EW Oirschot
Telefoon: 0499 378 183
info@hetregionaalhuidcentrum.nl
afspraak maken klik hier

© 2017 Het regionaal huidcentrum | van Zon Internet