Huidproblemen

Ontharen

BEHANDELINGEN BIJ DE HUIDTHERAPEUT:

Elektrisch ontharen
Een al tientallen jaren gehanteerde manier om aan hinderlijke overbeharing een einde te maken is elektrisch ontharen. Kenmerk van deze "permanente" ontharingsmethode is dat elk haartje afzonderlijk wordt aangepakt. Bij grote oppervlakken is dit een zeer tijdrovende klus en normaal gesproken is het daarvoor dus niet echt een geschikt middel. Meestal wordt deze methode gebruikt om gezichtsharen te verwijderen. Het principe van elektrisch ontharen is dat de papil in het haarzakje (waarin de haar groeit) door een stroomstootje wordt vernietigd. 

Ontharen door middel van IPL-behandeling
In een flits halen we de ongewenste haren weg, dat is waar het letterlijk om gaat bij de IPL (Intense Pulsed Light) methode, in de volksmond ook wel bekend als de "flitslicht-methode". De IPL laat het pigment in het haar lichtenergie opnemen en vernietigt zo de haarwortels.


WAT KUNT U ZELF DOEN? ANDERE ONTHARINGSMOGELIJKHEDEN:

Epileren
Een van de vele manieren waarop u haren kunt verwijderen, is epileren. Hierbij trekt u de haren met wortel en al uit de haarzakjes. Ze blijven hierdoor circa 3-5 weken weg en groeien terug als zachtere haartjes en dus niet als harde stoppels, zoals bij scheren. Vaak wordt voor epileren een pincet gebruikt, maar er bestaan ook elektrische epileerapparaten.

Harsen
Harsen is een van de meest populaire manieren van tijdelijke haarverwijdering. Zoals de naam al zegt, wordt er gebruikgemaakt van hars, die wordt aangebracht op de huid. Hierbij komen de lichaamsharen vast te zitten in de hars. Vervolgens wordt de hars tegen de haargroeirichting in van de huid getrokken. De ingevangen haren worden hierdoor met wortel en al meegetrokken.

Het voordeel is dat het daardoor langer duurt dan bij scheren voordat de haren weer zijn aangegroeid, gemiddeld zo'n 3-8 weken. Bovendien groeien de haren terug met een dunnere en zachtere punt. Anders dan bij scheren zult u dus na het harsen geen last hebben van harde stoppels.

Ontharingscrème
Wilt u snel en pijnloos van ongewenste haren af, dan is een ontharingscrème, -gel of -mousse een aantrekkelijke optie. U spuit of smeert het goedje op de huid, laat het enkele minuten inwerken en schraapt of spoelt het er vervolgens weer af. Daarbij komen de verwijderde haren mee. De werking van dergelijke crèmes berust op chemische reacties.

Scheren
Scheren is verreweg de meest gebruikte methode die mensen hanteren om zich (tijdelijk) van ongewenste lichaamsbeharing te ontdoen. Dat geldt zowel voor mannen als vrouwen. Het principe is simpel en eeuwenoud: snij het haardeel af dat boven de huid uitsteekt.

Vestigingen

Oirschot De Loop 67
5688 EW Oirschot
Telefoon: 0499 378 183
info@hetregionaalhuidcentrum.nl
afspraak maken klik hier

© 2019 Het regionaal huidcentrum | van Zon Internet