nieuws

21-02-2018

Zin in een zonnige winter wandeling?

zorg ook in de winter voor een goede zonbescherming

Lees verder »
16-01-2018

zaterdag 20 januari Open Dag van 12.00 - 17.00 uur

Heb jij al tijden last van je huid, maar een afspraak maken komt er niet van, dan is dit je kans.

Lees verder »

Huidproblemen

Littekentherapie

Aan ieder litteken gaat een wond vooraf. Normaal gesproken zal het fysiologische proces van de wondgenezing bij gezonde en gunstige omstandigheden leiden tot een "mooi" en niet verkleefd litteken. Een aantal zaken kan dit echter in de weg staan en op grond daarvan kan huidtherapeutische behandeling geïndiceerd zijn. Na een trauma door een ongeval of operatie kunnen littekens overblijven die pijnlijk zijn, jeuken, dikker worden of verkleefd raken aan het onderliggende weefsel.

Littekenbehandeling
Door middel van massagetechnieken kan een verkleefd litteken van de onderhuid losgemaakt worden. Als het litteken hierdoor soepeler wordt, zal de doorbloeding in de directe omgeving van het litteken gestimuleerd worden en de stofwisseling verbeteren. Hierdoor kan vermindering van jeuk, pijn, roodheid en verdikking optreden. Bewegingsbeperkingen kunnen verminderd worden door de opheffing van de verkleving met de onderlaag.

Ook hypertrofische littekens (verdikte littekens) zijn te behandelen. Meestal wordt er dan gebruikgemaakt van littekenmassage in combinatie met siliconenpleisters. De siliconenpleister wordt meerdere weken tot maanden een groot gedeelte van de dag op het litteken gedragen. Hierdoor wordt het litteken dunner en soepeler.

Andere littekenbehadelingen
Littekens zijn op verschillende manieren te behandelen. Andere manieren van behandelen kunnen o.a. zijn: camouflagetherapie, dermapen en/of microdermabrasie.

Vestigingen

Oirschot De Loop 67
5688 EW Oirschot
Telefoon: 0499 378 183
info@hetregionaalhuidcentrum.nl
afspraak maken klik hier

© 2018 Het regionaal huidcentrum | van Zon Internet