Nieuws

Nieuwsberichten

24-05-2018

Privacyverklaring van Het Regionaal Huidcentrum

PRIVACYVERKLARING van Het Regionaal Huidcentrum   Persoonsgegevens die worden verwerkt Het Regionaal Huidcentrum (hierna te noemen RHC) kan persoons- en medische gegevens van u verwerken, doordat u gebruik maakt van de producten en/of diensten van RHC en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website aan RHC heeft verstrekt.   RHC kan de volgende persoonsgegevens verwerken:

 •  Voor- en achternaam
 •  Adres, huisnummer, postcode en woonplaats
 •  Telefoonnummer en e-mailadres
 •  Geboortedatum
 •  BSN-nummer
 •  Verzekerde nummer (zorgverzekering);
 •  Document nr./type van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs
 •  Huisarts
 •  Medische achtergrond
 •  Foto’s van huidprobleem of lichaamsdeel
 •  Documenten zoals verwijzingen, hulpmiddelenaanvraag en/of machtiging
 •  IP-adres
    Waarom RHC persoonsgegevens nodig heeft RHC verwerkt uw persoonsgegevens om telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daar om verzoekt, en/of om u schriftelijk (per e-mail en/of per post) te kunnen benaderen indien u telefonisch onverhoopt niet bereikt kunt worden.   RHC kan uw persoons- en medische gegevens gebruiken in het kader van het uitvoeren van een met u overeengekomen behandelplan, bestaande uit huidtherapeutische dienstverlening.   Voor het leveren van verzekerde zorg is het afstaan van uw persoonlijke- en medische gegevens én verwijzing of machtiging verplicht. In sommige gevallen kan de huidtherapeut (in samenspraak met u) uw huisarts benaderen ter rapportage (terugkoppeling behandeling), intercollegiaal overleg en/of casusbespreking.   Hoe lang RHC gegevens bewaart RHC bewaart uw persoons- en medische gegevens. Wij zijn wettelijk (WBGO) verplicht uw persoonsgegevens en medisch dossier 15 jaar te bewaren.   Gegevens delen met andere partijen en/of derden RHC verstrekt uw persoons- en medische gegevens alléén aan derden (zorgverzekeraar, huisarts, overige (para)medische zorgverleners), indien u hiervoor toestemming geeft. Er moet een aanleiding voor verstrekking van gegevens, uitvoering van huidtherapeutische zorg of om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen.         Websitebezoek www.hetregionaalhuidcentrum.nl Op de website van RHC worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en de datum/tijdstip waarop u de website van Dermediq bezoekt. Daarnaast wordt uw gedrag vastgelegd van klikken/bezoeken van verschillende pagina’s binnen de RHC website. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek-en klikgedrag op de website. RHC gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren en pagina’s te optimaliseren. Deze gegevens worden zoveel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan verstrekt aan derden.   Google Analytics RHC maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe websitebezoekers op de RHC  website komen en hoe de website gebruikt wordt. Google Analytics kan ons de volgende gegevens per IP-adres verstrekken:
 • Geslacht
 • Woonplaats
 • Leeftijdscategorie
 • Interesses
 • Welke gedragsstroom op website vertoond.
  De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IPadres), overgebracht naar en door Google, en opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacy beleid van Google voor meer informatie. U treft ook het privacy beleid van Google Analytics hier aan.   Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken.   RHC heeft hier geen invloed op. RHC heeft Google geen toestemming gegeven om via RHC verkregen Analyticsinformatie te gebruiken voor andere Google-diensten en/of doeleinden.   Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar: info@hetregionaalhuidcentrum.nl   Beveiliging persoons- en medische gegevens De website van RHC maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om de veiligheid van persoonsgegevens te waarborgen.   RHC neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen bij misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en/of ongeoorloofde wijzigingen.   Dermediq maakt gebruikt van huidtherapeutische software Skinadmin om persoons- en medische gegevens in te verwerken, verslagleggen en documenteren. Skinadmin bewaart uw persoons- en medische gegevens op twee beveiligde en versleutelde servers in Nederland.           Contactgegevens Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn, er aanwijzingen zijn van misbruik of indien u meer informatie wil over de beveiliging, van en door RHC verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met:   Het Regionaal Huidcentrum T.a.v. Kim van de Schoot De Loop 67 5688 EW  OIRSCHOT Tel. 0499 - 378183 info@hetregionaalhuidcentrum.nl www.hetregionaalhuidcentrum.nl

21-02-2018

Zin in een zonnige winter wandeling?

Zin in een zonnige winter wandeling Zorg ook in de winter voor een goede zonbescherming De zon is de voornaamste veroorzaker van huidveroudering. Ook deze lekkere winter zon, dus bescherm je huid goed tijdens een fijne winterwandeling.  

16-01-2018

zaterdag 20 januari Open Dag van 12.00 - 17.00 uur

Heb jij al tijden last van je huid, maar een afspraak maken komt er niet van, dan is dit je kans. Zaterdag houden alle gebruikers in de Enck een open dag. Alle collega`s van de paramedische afdeling zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je een kijkje in de praktijk te bieden. Voor alle huidproblemen kun je bij mij terecht, of het nu medisch of cosmetisch is door mijn achtergrond als schoonheidsspecialiste en huidtherapeut kan ik voor alle huidproblemen een goed antwoord op je vragen geven. Blijf niet lopen met een huidprobleem want vaak is de oplossing veel simpeler als je denkt. En jij hebt toch ook recht op een gladde gave huid!    zaterdag 20 januari

02-01-2018

zorg na borstkanker

zorg na borstkanker

07-11-2017

Win een IPL/Laser waardebon t.w.v. € 750,-

MEGA WIN AKTIE 32 Jaar ondernemer in de huidzorg is reden voor een feestje.
Vandaag start een Mega WIN ACTIE!
Ik verloot een een waardebon t.w.v. € 750,-
vrij te bestden aan IPL/Laser behandelingen naar keuze.
Wat moet je doen?
1. Like onze facebookpagina Het Regionaalhuidcentrum
2. Deel de win aktie op je eigen tijdlijn
Op 30 November maak ik de winaar bekent !  

30-09-2017

Gratis huidavies in de week van de huidtherapie

Loopt u allang met een huidprobleem en wilt u daar nu eindelijk eens deskundig advies over, grijp dan nu uw kans. In de week van de huidtherapie kunt u geheel vrijblijvend uw huid laten beoordelen, ik adviseer u graag ! U hoeft alleen maar een afspraak te maken. telefonisch 0499 378183 of via de web site met de knop AFSPRAAK MAKEN. Huidtherapeut Kim van de Schoot ontvangt u graag op de paramedische afdeling in de Enck.

02-08-2017

LYCOGEL: Topper in ons assortiment

De camouflage producten én de therapie vallen onder de “camouflagetherapie” uit de aanvullende verzekering
en worden dan dus ook vergoed door uw zorgverzekeraar.

De eerste ademende kleur corrigerende gel met kalmerende huid verbeterende en beschermende eigenschappen. Geschikt als:

 • Camouflageproduct
 • Foundation
 • Na laserbehandeling
 • Na chemische peeling
camouflagetherapie en Lycogel zijn toepasbaar op een gezonde huid (als foundation) of een behandelde huid bijvoorbeeld na een laserbehandeling of chemische peeling Maar ook littekens, spataderen, wijnvlekken, donkere of lichte vlekjes op de huid. De 10 redenen waarom wij de producten van Lycogel aanbevelen:
 • Camoufleert roodheid en bevordert een snel herstel van de huid na een cosmetische behandeling
 • Het laat uw huid ademen
 • Het geeft uw huid meer weerstand en verstevigt de tere huid rond de ogen
 • Geschikt voor zelfs de meest gevoelige huidtypen
 • Omdat het werkelijk doet wat het beloofd
 • Geeft een natuurlijke dekking die de hele dag standhoudt
 • U voelt het uw huid verbeteren terwijl u er fantastisch uitziet
 • Resistent tegen water en wrijven
 • Beschermt tegen zonlicht met parabenenvrije SPF 30 (hoog)
 • LYCO-Complex™ bevat baanbrekende ingrediënten zoals peptiden en anti-oxidanten

22-06-2017

Terug naar de basis

In 2000 startte ik mijn praktijk voor huid-en oedeemtherapie. De praktijk groeide gestaag en in 2010 had het Regionaal Huidcentrum 5 vestigingen en 10 mensen in dienst.
Dat klinkt allemaal erg mooi, maar voor mij voelde het niet goed. Hoewel ik fijne en betrokken medewerkers had was ik te ver van mezelf af komen te staan.
Langzaam maar zeker ben ik praktijken gaan verkopen om weer dichter bij mezelf te komen en met plezier het werk te doen waarvoor ik ben opgeleid.
Per 1 juli werk ik alleen nog in Oirschot met Het Regionaal Huidcentrum op 1 locatie. 1 op 1 direct contact met mijn eigen patiënt/cliënt en dat voelt heel goed voor mij.
Gelukkig hebben al mijn medewerkers een andere baan gevonden of hebben zelfstandig een praktijk van Het Regionaal Huidcentrum doorgestart. Uiteindelijk is iedereen op een goede plek terecht gekomen. Ik hoop nog heel lang iets te kunnen betekenen voor uw huidprobleem en ontvang u met plezier in mijn praktijk in Oirschot. Tot slot wil ik alle medewerkers en cliënten bedanken voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. Kim van de Schoot

24-03-2017

Per 1 April sluit onze vestiging in Eindhoven

Door het eerder beëindigen van de activiteiten van De Dermatologenkliniek, onze zorgpartner in Eindhoven, zal per 1-4-2017 de vestiging van Het Regionaal Huidcentrum in Eindhoven worden gesloten. Onze Eindhovense patiënten zijn vanaf a.s maandag welkom in de nabijgelegen Praktijk voor huid- en oedeemtherapie van mevrouw Eefje Wouters. Zie onderstaande link voor de contactgegevens. We willen al onze patiënten en medische partners hartelijk danken voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. In onze praktijken in Best en Oirschot staan onze therapeuten Kim van de Schoot en Doortje Putmans op de vertrouwde wijze voor u klaar. http://www.huid-oedeem.nl

27-10-2016

Oktober borstkanker maand

25-02-2016

Vestiging in Eindhoven minder goed bereikbaar in verband met aanleg HOV2.

Op 26 mei 2015 is de gemeente Eindhoven gestart met de aanleg van de tweede Hoogwaardig Openbaar Vervoerlijn (HOV2) op het gedeelte Winkelcentrum Woensel - Veldmaarschalk Montgomerylaan. Om de HOV2-lijn aan te kunnen leggen, worden de Veldmaarschalk Montgomerylaan en de Winston Churchilllaan opnieuw ingericht. Hierdoor zal onze vestiging in Eindhoven minder goed bereikbaar zijn. De werkzaamheden zijn naar verwachting in augustus 2016 afgerond.
Parkeergarage de Grijze Generaal is beperkt bereikbaar. Wij verzoeken u daarom rekening te houden met extra reistijd.  

18-02-2016

Vanaf 29 februari a.s. worden er weer kousen aangemeten op onze praktijk in Oirschot.

Vanaf 29 februari a.s. komt Buchrnhornen elke maandagochtend naar onze praktijk in Oirschot om in overleg met u de geschikte kousen aan te meten. U kunt hiervoor een afspraak maken tijdens het telefonisch spreekuur, dagelijks van 09.00 - 12.00 uur, maar het is ook mogelijk via e-mail een aanvraag te doen. 

 

17-02-2016

Acne bij tieners. Er is iets aan te doen!


Klachten van acne worden door veel tieners en twintigers ervaren. Herken jij jezelf in onderstaande omschrijving?

Acne is de meest voorkomende huidklacht bij tieners. In de puberteit verandert er veel in het lichaam. Een verhoogde talgproductie in combinatie met gevoeligheid voor hormonen kan zorgen voor acne. We zien veel tieners op onze praktijk met deze klachten, zowel jongens als meisjes.
Acne begint meestal met mee-eters in het midden van het gezicht. Dit kan zich uitbreiden naar de rest van het gezicht met ontstekingen en witte onderhuidse talgbultjes. Ook komt acne voor op de rug, de schouders en het decolleté. Soms krijgen jongeren aan het einde van hun puberteit nog last van jeugdpuistjes.

Jongeren gaan heel verschillend met de klachten om. De ene tiener baalt verschrikkelijk van de acne en is zeer gemotiveerd om adviezen op te volgen. De ander haalt zijn schouders ervoor op en "vergeet" de huid thuis te reinigen. Veel ouders hebben vroeger ook last gehad van acne. Zij vinden het daarom erg belangrijk dat hun kinderen op tijd voor worden behandeld, om erger te voorkomen.

Een acnebehandeling bestaat uit verschillende onderdelen, aangepast aan het huidtype en de ernst van de acne. Met behulp van een dieptereiniging wordt de huid grondig schoongemaakt, mee-eters en ontstekingen worden verwijderd. De puistjes doven als het ware uit. De prioriteit van de behandeling ligt met name op het gezicht, maar tegelijkertijd wordt ook de acne op de rug en het decolleté behandeld. Het doel is de acne onder controle te houden met verzorging thuis en/of op onze praktijk. 

Tip van de huidtherapeut
Vaak wordt gezegd "jeugdpuistjes horen erbij en ze gaan vanzelf weer weg". Hoewel dit zo is, wil het niet zeggen dat er niets aan te doen is. Als je last hebt van acne, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Je bent echt niet de enige met dit probleem!
 
 

05-02-2016

Vacature 05-02-2016

Secretarieel medewerker (15 uur per week)

Het Regionaal Huidcentrum is een erkende paramedische praktijk, aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. In onze drie vestigingen in Best, Oirschot en Eindhoven zijn uitsluitend gediplomeerde huidtherapeuten actief die werken aan het herstel van de zieke en beschadigde huid.

In verband met het vertrek van onze huidige collega zijn wij voor onze hoofdvestiging in Best op zoek naar een secretarieel medewerker voor 15 uur per week.

Je bent een gastvrije persoonlijkheid, die onze cliënten professioneel te woord staat en ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt op de drie locaties.

Je werk bestaat uit:
- het verrichten van alle secretariële en administratieve werkzaamheden voor de drie vestigingen;
- het op gastvrije wijze ontvangen en informeren van onze cliënten;
- zorgdragen voor een efficiënt agendabeheer;
- het verzorgen van de telefonische en schriftelijke contacten met patiënten, verzekeraars, leveranciers en andere zorgverleners.

Wij vragen:  
- een flexibele, daadkrachtige en proactieve persoonlijkheid met minimaal MBO werk- en denkniveau;
- zeer goede beheersing van de Nederlandse taal, in zowel woord als geschrift;
- affiniteit met de zorgsector;
- kennis van de Engelse taal;
- communicatief goed onderlegd, iemand die zowel graag zelfstandig als in teamverband werkt;
- zorgvuldig, empathisch en integer;
- snel kunnen schakelen en tegen een stootje kunnen;
- ervaring met Word, Outlook en Excel.

Dienstverband:
Een tijdelijk dienstverband met de intentie tot een vaste baan na goed functioneren. De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 12.00 uur.

Reageren:
Belangstelling voor deze veelzijdige job? Kijk ook eens op onze website www.hetregionaalhuidcentrum.nl. Stuur je sollicitatie met CV uiterlijk vrijdag 19 februari a.s. per e-mail naar Kim van de Schoot (kimvandeschoot@hetnet.nl).

26-01-2016

Gelukkig met een gezonde huid

Twee miljoen Nederlanders hebben een huidprobleem. Sommigen hebben hier hun hele leven last van, met alle lichamelijke en psychische ongemakken van dien. Lees hier het hele artikel. 

 

16-12-2015

Borstbesparende operatie en bestralen is beter dan amputeren

Bij borstkanker in een vroeg stadium is het vaak niet nodig om één of beide borsten te amputeren.

Onderzoek van het Duke Cancer Institute toont aan dat de overlevingskansen met een borstbesparende operatie gevolgd door bestraling op korte termijn hoger zijn. De studie is op 16 december 2015 gepubliceerd door het tijdschrift Cancer.
Het aantal vrouwen dat voor een borstamputatie kiest, is de afgelopen tien jaar gestegen, zelfs als de kanker in een zeer vroeg stadium wordt ontdekt. Volgens de onderzoekers denken veel vrouwen dat de resultaten bij een borstamputatie beter zijn dan bij een borstsparende operatie.

Vroeg stadium
Een onderzoeksteam analyseerde de gegevens van 112.154 vrouwen, gediagnosticeerd met fase 1 of fase 2 borstanker tussen 1990 en 2004. Hiervan ondergingen 61.771 patiënten een borstsparende operatie en bestraling en 50.383 een borstamputatie zonder bestraling.

Het team ontdekte dat een minder invasieve behandeling in alle leeftijdsgroepen geassocieerd wordt met een hogere overlevingskans. Vrouwen in de leeftijd van 50 jaar en ouder met hormoongevoelige borstkanker hadden het grootste voordeel. Volgens de onderzoekers hadden zij 13% minder kans om te overlijden aan borstkanker in vergelijking met diegenen die een borstamputatie ondergingen.

Behandelingen
Volgens onderzoeker E. Shelley Hwang tonen de resultaten aan dat minder drastische behandelingen de overlevingskans kunnen vergroten bij vrouwen met borstkanker in een vroeg stadium.

Hwang: "onze bevindingen zijn oservationeel, maar suggereren de mogelijkheid dat de overlevingskans van vrouwen die een minder invasieve behandeling hebben ondergaan hoger is in vergelijking met degenen die een borstamputatie hebben ondergaan in een vroeg stadium van borstkanker".

De onderzoekers benadrukken dat meer onderzoek nodig is om dit nader te kunnen vaststellen.

   

03-12-2015

Lycogel heeft een nieuwe uitstraling

Lycogel is zeer geschikt om te camoufleren, biedt UV-bescherming en is waterbestendig tot 90 minuten zwemmen. Het product is verkrijgbaar in onze praktijk. De elegante matte dekking is in lagen aan te brengen.

Lycogel:
- is verkrijgbaar in twaalf verschillende kleuren;
- is geschikt voor de meest gevoelige huidtypen;
- wordt vaak toegepast bij rosacea en littekens;
- vermindert roodheid en ontstekingen;
- is niet comedogeen, zonder parfum en parabeenvrij.
            

06-11-2015

Nieuwsbrief november 2015

Klik hier voor de nieuwsbrief van november 2015. 

30-09-2015

Samenwerking met Buchrnhornen voor het aanmeten van steunkousen

 

Vanuit onze vestigingen in Best, Oirschot en Eindhoven behandelen wij huid- en oedeemklachten. Voorheen leverden wij ook therapeutisch elastische kousen als deze onderdeel waren van de behandeling.

Voor deze service zijn wij intensief gaan samenwerken met de bandagisten van Buchrnhornen. Door deze samenwerking bundelen wij onze kennis en blijven de communicatielijnen kort. Hierdoor kunnen we u nog beter van dienst zijn.

De specialisten van Buchrnhornen komen wekelijks op maandagochtend in onze vestiging in Best voor het deskundig aanmeten, leveren en controleren van arm- of beenkousen. Waar mogelijk levert Buchrnhornen de kousen uit voorraad en hoeft u dus ook geen tweede keer naar de praktijk te komen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 0499 - 378 183.

Klik hier voor de folder  

23-09-2015

Oktober is borstkankermaandTHEMA OKTOBER 2015: JONGE VROUWEN MET BORSTKANKER

Komende oktober – de borstkankermaand - vragen Borstkankervereniging Nederland, Stichting Pink Ribbon en alle andere borstkankerorganisaties die zich verenigd hebben binnen de werkgroep BorstkankerNL, extra aandacht en geld voor de hulp aan jonge vrouwen (< 45 jaar) met borstkanker.

Waarom dit thema?

Moeilijker te constateren, moeilijker te bestrijden
Borstkanker is in alle gevallen een ingrijpende ziekte. Jonge vrouwen kampen vaak met een grotere ziektelast en specifieke vragen rondom thema’s als vruchtbaarheid. Omdat het borstweefsel in de jonge borst compacter is, zijn afwijkingen moeilijker te vinden. Jongere vrouwen krijgen vaker aanvullende behandelingen als chemo- en/of hormoontherapie. De kans op terugkeer, in de borststreek of als uitgezaaide ziekte, is groter bij jonge vrouwen en borstkanker heeft vaker overlijden tot gevolg.

Grote impact 
Jongere vrouwen staan midden in het leven, met alle drukte van dien. Werk, een actief sociaal leven, ze zijn vaak de spil van een gezin met (jonge) kinderen. De impact van de diagnose borstkanker slaat bij hen en bij hun omgeving in als een bom. Wat is de impact van de ziekte op werk en sociaal leven? Kun je nog kinderen krijgen? En hoe vertel je aan je kinderen dat je ernstig ziek bent?! Kun je je kinderen nog zien opgroeien? Wat doet het met je relatie? Emotioneel en seksueel?! Of, als je nog geen relatie hebt, hoe vind je een partner en wanneer vertel je dat je ziek bent geweest? Kun je nog werken? En kun je nog een hypotheek of (zorg/arbeidsongeschiktheids/kapitaal)verzekering krijgen? Prangende vragen waarmee jongere vrouwen - naast de ziekte zelf - mee geconfronteerd worden.

Ingrijpende lange termijneffecten
Voor jonge vrouwen kunnen de ingrijpende lange termijneffecten van de behandelingen de levensverwachting en de kwaliteit van leven ongunstig beïnvloeden: vervroegde overgang, vermoeidheid, het uitblijven van lustgevoelens en cognitieve problemen (zoals concentratieproblemen). Afhankelijk van de noodzakelijke behandeling kan ook de vruchtbaarheid (tijdelijk) aangetast worden.

Het zal duidelijk zijn dat méér onderzoek naar betere behandelingen en sociale ondersteuning buitengewoon essentieel is. Daarom vragen we in oktober - de borstkankermaand - om extra aandacht en middelen voor deze groep vrouwen.

Feiten en cijfers

 • in 2014 kregen 17047 mensen de diagnose borstkanker of een voorstadium daarvan
 • 10% daarvan was onder de 45 jaar: 1689 vrouwen en 8 mannen
 • 1 op de 10 borstkankerpatiënten is jonger dan 45 jaar:
  * 59% is tussen de 40-44 jaar
  * 24% tussen de 35-39 jaar
  * 13% tussen de 30 en 34 jaar
  * 5% is jonger dan 30 jaar
De 10-jaars overleving van borstkankerpatiënten onder de 45 jaar is met 79% minder hoog dan die van patiënten van 45-54 jaar (85%) en 55-74 jaar (83%)
Bron: www.cijfersoverkanker.nl

Het thema voor de oktobermaand draagt Pink Ribbon uit samen met andere organisaties op het gebied van borstkanker, zoals o.a. Borstkankervereniging Nederland, Stichting Jong Borstkanker, A Sisters Hope, Amazones, KWF en Mammarosa.           

07-09-2015

Van 3 tot en met 10 oktober 2015 vindt weer de Week van de huidtherapie plaats.

U kunt dan bij ons terecht voor gratis huidadvies. De huidtherapeute adviseert onder meer over acne, pigmentvlekken, lymfoedeem, lipoedeem, wratjes, fibromen, littekens, ontsierende bloedvaatjes, zonbescherming, huidverzorging en duurzame ontharing.

Bent u geïnteresseerd in zo'n gratis persoonlijk huidadvies? Neem dan contact op met onze praktijk voor het maken van een afspraak. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 12.00 uur op telefoonnummer 0499 - 378183, maar het is ook mogelijk via onze website een afspraak in te plannen.


 

28-08-2015

Een zuur gezicht voor een mooie huid; peelingsIn het oude Egypte baadden vrouwen in zure melk, de vrouwen uit India mengden vroeger urine met puimsteen om een scrub te maken. Zigeuners gebruikten een geheim mengsel om de huid te verjongen en de Franse dames wreven zich in met een restant van de wijn tijdens het flessen. Zuren worden al eeuwen gebruikt bij de huidverjonging, tot aan de dag van vandaag. Maar hoe werken deze zuren en wat doen ze precies?

Zuren
Zuren zijn tegenhangers van basen. Samen reageren ze en neutraliseren ze elkaar. Om te bepalen of een oplossing zuur of basisch is, wordt er gekeken naar de pH-waarde. Een neutrale oplossing heeft een pH van 7. Onder de 7 wordt een samenstelling zuur genoemd. Onze huid heeft een pH van 5,5. Een droge huid is altijd zuurder dan een vette huid (6,0). De peelings bij de huidtherapeut hebben vaak een zuurwaarde van 3,0 tot 1,3 en mogen alleen door een professional worden aangebracht. Naast deze peelings bestaan er ook verzorgingsproducten voor thuisgebruik, hiervan liggen de pH-waardes vaak wat hoger. De producten worden meestal als voorbereiding op de peelings geadviseerd.

Indicaties
Peelings zijn een erg veelzijdige optie om verschillende huidaandoeningen te verhelpen of te verminderen. Zuren kunnen als behandeling worden toegepast bij zonbeschadiging, acne, pigmentvlekken, huidveroudering en littekens. Daarnaast kunnen zuren nog andere positieve uitwerkingen hebben op de huid. Denk hierbij aan verbetering van hydratatie, verbeterde teint, verbeterde vochtbalans, ondersteuning van het herstellend vermogen en stimulatie van collageen.

Verschillende soorten zuren
Huidbehandelingen met zuren kunnen bij verschillende huidproblemen worden toegepast. De huidtherapeut beoordeelt de huid tijdens een intakegesprek en zal op basis van bevindingen bepalen of de huid geschikt is voor een peeling. Daarnaast zal worden beoordeeld welk zuur het beste gebruikt kan worden om de klachten te verminderen. Zo kan glycolzuur worden ingezet voor huidverbetering en bij mee-eters. Salicylzuur zal eerder worden gebruikt bij acne en er zal met melkzuur worden gewerkt bij pigmentatieproblematiek.

Behandeling
Voorafgaand aan een peeling wordt de huid thuis voorbereid met verzorgingsproducten. De behandeling zal worden gestart met reiniging van de huid. Daarna wordt het zuur aangebracht, dit zal enkele minuten blijven zitten. De peeling wordt vaak als brandend of prikkend ervaren. Hoelang de peeling blijft aangebracht, is afhankelijk van de huidreactie en de pijngrens van de patiënt. De huid wordt vervolgens geneutraliseerd en grondig gespoeld met water. Nadien zal de huid worden verzorgd met een passende crème. Na de behandeling kan de huid rood ogen en licht gaan schilferen. Gemiddeld zijn er zes tot tien behandelingen nodig voor het bereiken van het gewenste resultaat. Het is van belang om twee weken tussen elke behandeling te plannen, dit in verband met het huidherstel.

Er zijn een aantal punten waarbij er niet behandeld mag worden. Denkt u hierbij aan ingrediëntenallergie, medicatie, zwangerschap, neiging tot littekenvorming, geïrriteerde huid of infectieziekten.

Meer info?
Wenst u meer informatie over de peelings die onze huidtherapeuten aanbieden? Dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken via onze website of u kunt ons bellen. Graag tot ziens! 

26-08-2015

Vestiging Boxtel wordt Huidtherapie Boxtel

Per 1 september 2015 zal onze therapeute Doortje Putmans de vestiging in Boxtel zelfstandig voortzetten. Daarnaast zal Doortje ook nog blijven werken bij Het Regionaal Huidcentrum op de vestiging in Oirschot. Doortje was al werkzaam in Boxtel, dus zij is voor de meesten van u al een vertrouwd gezicht. De nieuwe naam van haar praktijk wordt Huidtherapie Boxtel. 
Kim van de Schoot en haar medewerkers willen graag iedereen bedanken voor het vertrouwen van de afgelopen jaren en Doortje veel succes wensen bij de start van haar eigen praktijk. 

25-08-2015

Landelijke bijeenkomst voor vrouwen met lipoedeem


Op zaterdag 29 augustus a.s. vindt de landelijke bijeenkomst voor vrouwen met lipoedeem plaats. Graag nodigen wij u uit voor deze middag. U kunt zich aanmelden via info@lymfoedeem.nl. 

13-05-2015

Nieuwsbrief mei 2015

Klik op de link en lees de nieuwsbrief van mei 2015. 

07-05-2015

Open dag vestiging Boxtel op 6 juni a.s.

Wij willen u graag uitnodigen om op zaterdag 6 juni a.s. tussen 11.00 - 15.00 uur onze praktijk in Boxtel te komen bezichtigen. Op deze dag kunt u ook bij ons terecht voor gratis huidadvies. U bent van harte welkom!

02-04-2015

Nationale Huidkankerdag op 30 mei 2015, met aansluitend open middag op onze vestiging in Eindhoven

"Check jij je huid?". Deze campagne wordt georganiseerd in samenwerking met de NVDV (dermatologen), de NVH (huidtherapeuten), Huidpatiënten Nederland, de Stichting Melanomen en drie firma's: LEO Pharma, La Roche-Posay en Roche. Op deze dag is het mogelijk om tussen 11.00 - 13.00 uur geheel vrijblijvend, zonder verwijzing van de huisarts, uw huid te laten nakijken op afwijkende plekjes. 

Het doel is meer bewustwording te creëren bij het grote publiek over huidkanker, in de hoop dat mensen hun huid beter beschermen tegen de zon en vaker controleren op zonbeschadigingen. Tijdens de Nationale Huidkankerdag openen veel dermatologische klinieken hun deuren, in samenwerking met de huidtherapeuten, om voorlichting te geven en mensen na te kijken op huidkanker of voorlopers daarvan.

Aansluitend vindt van 13.00 - 15.00 uur een open middag plaats op onze vestiging in Eindhoven aan de Winston Churchilllaan 85. U bent hierbij van harte welkom!

Bij de huidtherapeut kunt u terecht voor een passend advies over uw huid en/of huidaandoening en over de juiste zonbescherming.

U kunt zich hier inschrijven voor de Nationale Huidkankerdag 2015. Kies voor onze vestiging in Eindhoven s.v.p. de optie "Dermatologenkliniek". 

   

16-03-2015

Kom naar de Body & Mind beurs in Boxtel op 29 maart a.s.

Op deze leuke lentebeurs wordt aandacht besteed aan voeding, lifestyle, beweging en spiritualiteit. Kortom, alles wat u nodig heeft op het gebied van lichaam en geest in deze drukke tijd. De entreeprijs bedraagt € 1,50. 

19-01-2015

Nieuwsbrief januari 2015

Klik op de link en lees de nieuwsbrief van januari 2015. 

29-12-2014

Overname praktijk Oisterwijk

Drie jaar geleden werd de praktijk in Oisterwijk geopend. Het leek een logische aanvulling op de andere vestigingen in Best, Oirschot, Boxtel en Eindhoven. Inmiddels is gebleken dat deze praktijk beter door een ondernemer aangestuurd kan worden die midden in het Oisterwijkse woont en werkt en zo een intensiever contact kan onderhouden met de patiënten en medische verwijzers.

Met Renée van Berkel, inmiddels alweer twee jaar als huidtherapeut verbonden aan Het Regionaal Huidcentrum, werd overeenstemming bereikt om per 1 januari 2015 de paramedische praktijk voor huid- en oedeemtherapie zelfstandig voort te zetten. Renée was al werkzaam in de vestiging Oisterwijk, dus zij is voor de meeste mensen een vertrouwd gezicht. De naam van haar praktijk wordt Huidzorg Unique, bereikbaar op telefoonnummer 06-19336915.

Kim van de Schoot en haar medewerkers willen graag iedereen bedanken voor het vertrouwen van de afgelopen jaren en Renée veel succes wensen bij de start van haar eigen praktijk.  

11-11-2014

Gladskin, dé doorbraak voor de onrustige huid


Op de huid zijn miljarden bacteriën te vinden. Het grootste deel betreft goede bacteriën, die onmisbaar zijn voor de gezonde huid. Zij zorgen voor een evenwichtige balans. Als er een disbalans ontstaat in de huidflora, of er komt een bacterie bij die eigenlijk niet thuishoort op de huid, kunnen huidaandoeningen ontstaan of verergeren. Denk bij deze huidaandoeningen aan acne, eczeem en rosacea.

Gladskin is tot nu toe het enige product ter wereld dat zich uitsluitend richt op de Staphylococcus aureus-bacterie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat 90% van de huidaandoeningen wordt veroorzaakt door deze specifieke bacterie. Gladskin richt zich alleen op de Staphylococcus aureus, dus de goede bacteriën op de huid blijven ongemoeid. 

Het Regionaal Huidcentrum is de trotse aanbieder van de Gladskin producten en heeft al een flink aantal huidverbeteringen bereikt met dit product. Wenst u graag meer informatie over Gladskin? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met een van onze huidtherapeuten.  

27-10-2014

In oktober extra aandacht voor borstkanker bij het Regionaal Huidcentrum

Oedeem ontstaat vaak na een oncologische ingreep, chemo of een bestraling, omdat tijdens  die behandelingen de lymfklieren verwijderd of beschadigd kunnen zijn. Aangezien oktober de maand van de borstkanker is, vind het Regionaal Huidcentrum het belangrijk dat er extra aandacht is voor borstkanker en de gevolgen daarvan.   Bij het Regionaal Huidcentrum kunnen patiënten terecht voor informatie, maar ook voor een passende behandeling voor en na een ingreep. Oedeemtherapie is een verzamelwoord voor zwachtelen, manuele lymfedrainage, het aanmeten van therapeutisch elastische kousen en lymfetaping. Uiteraard wordt per patiënt bekeken welke vorm van oedeemtherapie het meest passend is. Heeft u oedeemklachten of wilt u meer weten over de behandeling voor, tijdens en na een behandeling van borstkanker? Neem dan gerust contact op met het Regionaal Huidcentrum, gevestigd in Oirschot, Best, Eindhoven, Boxtel en Oisterwijk. Centraal telefoonnummer: 0499 - 378183.

03-10-2014

Gratis huidadvies tijdens de week van de huidtherapie!

Van 4 tot en met 10 oktober a.s. vindt weer de week van de huidtherapie plaats. U kunt dan bij ons terecht voor gratis huidadvies. Het onderwerp van dit jaar is "aandacht na kanker". De huidtherapeute adviseert onder meer over acne, pigmentvlekken, lymfoedeem, littekenbehandeling, lipoedeem, wratjes of fibromen, brandwondlittekens, ontsierende bloedvaatjes, zonbescherming, huidverzorging en duurzame ontharing. 

Bent u geïnteresseerd in zo'n gratis persoonlijk huidadvies? Neem dan contact op met onze praktijk voor het maken van een afspraak. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 12.00 uur op telefoonnummer 0499 - 378183. 

24-09-2014

Nieuwsbrief

Klik op de link en lees de Nieuwsbrief van september 2014. 

19-09-2014

Week van de huidtherapie

Tijdens deze week kunt u ontdekken wat huidtherapie voor u kan betekenen. Dit jaar is het thema "Aandacht na kanker". 
Wilt u weten wat wij voor uw huid kunnen betekenen? Hou dan onze website in de gaten en kijk wanneer u in de week van 4 tot en met 11 oktober a.s. gratis huidadvies kunt krijgen over:

• Huidverzorging na oedeemtherapie
• Oedeemtherapie na kanker
• Duurzame ontharing
• Fijne lijntjes
• (Acne) littekes
• Zonbeschadigde huid
• Grove huidstructuur/vergrote poriën
• Couperose
• Pigmentvlekken
• Huidveroudering en verslapping
• Rokershuid   

15-07-2014

Voorzitter NVH biedt zwartboek aan in de Tweede Kamer.

Op 18 juni jl. heeft voorzitter Sabine Uitslag aan Lea Bouwmeester (PvdA) en Hanke Bruins Slot (CDA), woordvoerders zorg in de Tweede Kamer, een zwartboek aangeboden over bureaucratie en verspilling in de zorg. Het zwartboek bevat vele praktijkvoorbeelden van huidtherapeuten die ervaren dat de zorg voor patiënten in de knel komt door regeltjes van en slechte communicatie door zorgverzekeraars. Sabine Uitslag: “Tijdens een bezoek van huidtherapeuten aan de Tweede Kamer begin dit jaar toonden de kamerleden waar we mee spraken zich onaangenaam verrast door wat er mis gaat in de zorg voor patiënten. Ons is toen gevraagd de voorbeelden op schrift te stellen. Daarom komen we nu met dit zwartboek.” Zo verbaast de NVH zich onder meer over de situatie dat de overheid en zorgverzekeraars enerzijds de ontwikkeling van lokale zorgcentra, waar verschillende zorgaanbieders samenwerken, van harte toejuichen, terwijl anderzijds de zorgverzekeraar niet toestaat dat patiënten op dezelfde dag door twee verschillende zorgaanbieders worden behandeld. Een logische opeenvolgende behandeling door huidtherapeut en fysiotherapeut mag niet op dezelfde dag. De patiënt is verplicht een andere dag terug te komen voor de vervolgbehandeling. Ook de situatie dat uitvoerende nazorg van patiënten door medisch specialisten (met een hoger tarief) wel door zorgverzekeraars wordt vergoed, terwijl dezelfde behandeling door een huidtherapeut (op basis van een lager tarief) wordt geweigerd, is vreemd. Ronduit bont maken de zorgverzekeraars het als het gaat om de telefonische bereikbaarheid. Huidtherapeuten (en andere zorgaanbieders) worden bij vragen over het toestaan van behandelingen eindeloos lang in de wacht gezet en drie keer bellen naar de helpdesk van de zorgverzekeraar levert driemaal een ander antwoord op. Volgens Sabine Uitslag moeten we met elkaar de zorg zuinig en zinvol maken. “Dat is in de eerste plaats in het belang van elke patiënt, maar ook in het belang van de belastingbetaler. Met dit zwartboek tonen we als huidtherapeuten aan dat we de zorg beter kunnen maken.”

03-06-2014

Onze collega Doortje Putmans op weg naar Glasgow

Onze collega Doortje Putmans is op weg naar Glasgow om haar afstudeeronderzoek te presenteren op het internationale lymfoedeemcongres voor dermatologen. Zet hem op !

11-03-2014

Onze vestiging in Eindhoven is verhuisd!

Met gepaste trots informeren wij u graag over de samenwerking van Het Regionaal Huidcentrum met de Mohs Klinieken. In de Mohs Klinieken verzorgen dermatologen en hun medewerkers hoogwaardige dermatologische zorg. Door de samenwerking met huidtherapeuten kunnen we samen onze patiënten de optimale combinatie bieden van behandeling en nazorg.  Vanaf 7 maart 2013 ontmoeten wij u graag op onze nieuwe praktijk aan de Winston Churchilllaan 85 te Eindhoven. Voor uw oriëntatie: de praktijk ligt naast het Winkelcentrum Woensel en het Catharina Ziekenhuis. Wij zijn prima met het openbaar vervoer te bereiken. Gratis parkeren is beperkt mogelijk achter het gebouw. Onder het gebouw bevindt zich parkeergarage De Grijze Generaal met betaald parkeren (€ 0,50 per 25 minuten). Volg de bordjes General Medical Care. 

18-10-2013

Doortje geslaagd

Proficiat namens het hele team!

19-09-2013

Ontboezemingen

Op woensdag 2 oktober staat het Regionaal Huidcentrum met een stand in het Máxima Medisch Centrum.

Borstcentrum Máxima organiseert een avond vol ontboezemingen.

U kunt een informatiemarkt bezoeken, verschillende medische lezingen bijwonen en er is tijd voor contact met andere borstkankerpatiënten, medisch specialisten en zorgprofessionals.

Een hapje en een drankje ontbreken hierbij natuurlijk niet.

Speciale gast is Hans van Breukelen. De ex-doelman van PSV en het Nederlands elftal sluit de avond af met een persoonlijk, inspirerend en positief verhaal over het omgaan met kanker.


Programma:

17.30 uur: inloop, bezoek informatiemarkt.

18.00 uur: welkom door Wouter Dercksen (oncoloog).

18.30 uur: lezing "cosmetische chirurgie en reconstructie bij borstkanker" door Karin Schenk (chirurg), Coralien Broekhuysen (plastisch chirurg) en Angelique Brands (verpleegkundig specialist).

19.00 uur: lezing "erfelijkheid en borstkanker" door Sera Langeveld, genetisch consulent.

19.30 uur: pauze, bezoek informatiemarkt.

20.30 uur: lezing Hans van Breukelen.

21.00 uur: borrel, bezoek informatiemarkt.

22.00 uur: einde.

19-09-2013

4 oktober: Venoscan-dag in Boxtel en Oisterwijk

Wij meten op deze dag gratis de aderfunctie van uw benen. De controle van de aderfunctie met VenoScan kan bijdragen aan het vroegtijdig ontdekken en behandelen van aderaandoeningen.

Hoe werkt VenoScan?
1. De meting wordt zittend gedaan. Meetsensoren (lichtzenders en lichtontvangers) worden op beide benen aan de binnenzijde, ongeveer 10 cm boven het enkelgewricht (huidvriendelijk) vastgeplakt.

2. Een bewegingsprogramma (het optillen en laten zakken van de tenen) wordt uitgevoerd. Door deze beweging wordt het bloed in de beenaderen richting het hart gepompt. Het bloed wordt uit de aderen gepompt.

3. In de navolgende rustfase hervullen de aderen zich weer met bloed.

4. De lichtsensoren meten hoelang het duurde voordat het bloed uit de aderen werd gepompt (lichtreflectie neemt toe). Tijdens de rustfase meten de sensoren hoelang het duurt voordat de aderen zich hervullen met bloed (afnemende lichtreflectie).

5. Normaal duurt het hervullen van de aderen ongeveer > 24 sec. Een kortere hervultijd kan een indicatie zijn voor een aderaandoening. Een verder onderzoek door uw (huis)arts wordt aangeraden. Uw (huis)arts stelt de definitieve diagnose en een eventueel behandelplan vast.


Wat is er voor een succesvolle meting belangrijk?
De meting zal altijd zittend worden afgenomen.
• De meetsensoren worden drukvrij op de gezonde en vetvrije huid bevestigde (± 10 cm boven het enkelgewricht).
• Een speciaal bewegingsprogramma zorgt ervoor dat de meting nauwkeurig plaatsvindt. Volg de instructies.
• Let op warme voeten en een constante ruimtetemperatuur (20-24 °C).

03-01-2012

Nieuwe vestiging in Oisterwijk

Het Regionaal Huidcentrum is nu ook gevestigd in medisch centrum De Voorste Stroom in Oisterwijk

11-10-2011

Het Regionaal Huidcentrum biedt service aan huis

Met 2 spikplinternieuwe Opel Agila's is het Regionaal Huidcentrum nu ook in staat om u, indien nodig, aan huis goed van dienst te zijn.

23-09-2011

Ondernemer van het Jaar

De verkiezing Ondernemer van het Jaar voor Oirschot is weer in een volgend stadium gekomen. Kim van de Schoot van HET REGIONAAL HUIDCENTRUM is nog steeds in de race. Na het invullen van diverse formulieren door Kim zelf en haar personeel heeft er een interview en een bedrijfsscan plaatsgevonden. De volgende stap is een interview met de jury. Kim gaat haar beste beentje voorzetten en we gaan op weg naar een spannende ontknoping op 18 november a.s.

24-05-2011

Directe toegang huidtherapie

U kunt nu direct naar de huidtherapeut, zonder verwijzing. Voortaan heeft u niet langer een verwijzing van de (huis)arts of specialist nodig als u naar de huidtherapeut wilt. Dankzij een besluit van de minister van Volksgezondheid zijn bijna alle paramedische beroepen direct toegankelijk geworden per 01-01-2011. Huidtherapeuten zijn voortaan bevoegd om patiënten zonder verwijzing in behandeling te nemen. Natuurlijk mag u ook met verwijzing een afspraak bij ons maken

21-03-2011

Vacature huidtherapeut

Met onmiddellijke ingang zijn wij op zoek naar een huidtherapeut voor 16 -36 uur per week. Ben jij geïnteresseerd in oedeemtherapie en wil jij in een snelgroeiende huidtherapeutische praktijk in de regio Den Bosch Tilburg Eindhoven werken, stuur dan zo spoedig mogelijk je cv per mail naar info@hetregionaalhuidcentrum.nl . Wie weet word jij onze nieuwe collega.

15-02-2011

Praktijk Boxtel verhuist

Na een aantal intensieve klusweken is de nieuwe vestiging in Boxtel vandaag in gebruik genomen. De eerste cliënten hebben zeer enthousiast gereageerd. het nieuwe adres is : Nieuwe Nieuwstraat 20 Boxtel, tel. 0499 378183.

29-10-2010

RHC Boxtel groeit uit haar jasje

RHC Boxtel groeit uit haar jasje. Daarom gaan we medio februari 2011 verhuizen naar een nieuwe locatie. Onze nieuwe praktijk is gelegen aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel. Hier zullen we u door de extra ruimte en gemakkelijke toegankelijkheid nog beter van dienst kunnen zijn.

24-09-2010

Het Regionaal Huidteam gaat naar Barcelona

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Kim van de Schoot, eigenaresse van het Regionaal Huidcentrum, als zelfstandig ondernemer in de gezondheidszorg, gaan de huidtherapeuten van Het Regionaal Huidcentrum dit gezamelijk vieren in Barcelona. Het opbouwen van een goedlopende praktijk kun je niet alleen; goed personeel is uitermate belangrijk. Om de plezierige en professionele samenwerking te bezegelen, wordt dit jubileum met het voltallige personeel in Barcelona gevierd op 9 en 10 november.


                                                                                          

20-09-2010

Effectief wratten verwijderen

Wratten bevriezen met vloeibare stikstof is de meest effectieve manier waarop de huisarts ze kan behandelen. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer huisarts in opleiding Sjoerd Bruggink van het Leids Universitair Medisch Centrum, op 13 september gepubliceerd in het Canadian Medical Association Journal.

12-07-2010

Ook volwassen vrouwen lijden onder acne

Ook volwassen vrouwen lijden onder acne

 • dinsdag 06 juli 2010
 • Auteur: Bart Moerman
Huidspecialisten krijgen almaar meer volwassen vrouwen met acne op consultatie. De puistjes of mee-eters kunnen bijzonder hardnekkig zijn en de vele zalfjes blijken geen blijvende oplossing te bieden, ondanks hun hoge prijzen. Bart Moerman   Vooral tieners hebben last van acne. Maar ook veel volwassen vrouwen lijden eronder. De officiële Britse vereniging van dermatologen (huidartsen) schat dat één op de acht vrouwen tussen 26 en 44 jaar een dokter raadpleegt voor een behandeling.

"Dat zal bij ons in dezelfde grootte-orde zijn", zegt de Leuvense professor in de dermatologie, Siegfried Segaert. "Ik weet niet of acne bij volwassenen toeneemt, maar het is duidelijk dat meer vrouwen zich ervoor laten behandelen. Acne is misschien geen zwaar medisch probleem, maar het heeft wel een ernstige psychologische impact".

In tegenstelling tot wat mensen soms denken, hebben de puistjes niets te maken met een gebrek aan hygiëne en is acne niet besmettelijk. In essentie is het een verstopping of ontsteking van de talgkliertjes die vlak onder de huid zitten. Dat leidt tot puistjes of zwarte mee-eters. Volwassen vrouwen krijgen die op verschillende plaatsen op hun gezicht. Vooral aan de rand van de kaak kunnen ze bijzonder hardnekkig zijn. De oorzaak is in de eerste plaats hormonaal. "Soms zijn bepaalde anticonceptiemiddelen de oorzaak. Van pil of van spiraaltje veranderen kan dan al een oplossing brengen".
Erfelijkheid kan meespelen en stress wordt vaak als een belangrijke factor genoemd. "Stress is geen oorzaak, maar versterkt wel de acne", zegt Segaert. Over de rol van de voeding zijn de wetenschappers het niet eens. Tot in het midden van de jaren zestig werd te vet eten als oorzaak van acne gezien, maar die theorie werd verlaten. "Tegenwoordig denkt men dat acne versterkt wordt door voedsel dat de insulineaanmaak bevordert, zoals melkproducten. Vooral in Duitsland is die visie in opmars", zegt Segaert.

Bij de apothekers en in de drogisterijen liggen tal van zalfjes en andere smeersels tegen acne. Volgens Segaert hebben die geen blijvend effect. De enige echte oplossing is een behandeling met vitamine A-zuur. Een zware behandeling weliswaar omdat de huid erdoor uitdroogt. De behandeling wordt ook absoluut afgeraden voor zwangere vrouwen. De huidtherapeut kan een goede aanvulling zijn voor meer resultaat.

31-05-2010

Sproeten niet gevaarlijk

Sproeten zijn onschuldig Sproeten zijn plekjes in de huid waar meer melanine of pigment zit dan elders. Ze worden vooral gezien in het gelaat en op de armen en schouders. Meestal hebben sproeten (of epheliden in medisch jargon) een doorsnee van twee tot vier millimeter. Soms zijn ze groter, met een maximale doorsnee van één centimeter. Sproeten komen meestal in meervoud en symmetrisch voor (dat wil zeggen linker- en rechterlichaamshelft hetzelfde beeld): als je veel sproeten op je linkerarm hebt, heb je er waarschijnlijk ook veel op je rechterarm. Sproeten komen vooral voor bij lichte huidtypes die gemakkelijk verbranden. Onder invloed van de zon komen ze beter uit en worden ze donkerder. In tegenstelling tot levervlekken worden sproeten bij afwezigheid van zon bleker. Soms verdwijnen ze geheel in de wintermaanden om in de lente- en zomermaanden echter weer terug te keren (vandaar de naam "zomersproeten"). Sproeten ontstaan al op jonge leeftijd. In de loop der jaren kunnen er door zonlicht meer sproeten verschijnen. Zelfs op oudere leeftijd kunnen nieuwe sproeten ontstaan. Sproetjen zijn totaal ongevaarlijk: het zijn geen moedervlekken en kunnen niet uitgroeien tot een kwaadaardige huidkanker (melanoom). Een moedervlek is ook een pigmentophoping, maar dan dieper in de huid. Wel kan het hebben van veel sproeten een signaal zijn dat de huid veel aan zon is blootgesteld. Indien u zich om esthetische redenen stoort aan uw sproeten, dan bestaan er een paar mogelijke behandelingen:

 • Beperken van zonblootstelling of gebruik van zonwerende middelen kan het ontstaan van sproeten of verdere verdonkering van bestaande sproeten verminderen.
 • Met camouflage make-up kunt u de meest donkere plekken op het gelaat bedekken.
 • Verwijdering met de pigmentlaser. Meestal zijn één of twee behandelingen al voldoende. Het grote voordeel van lasertherapie is dat de kans op littekenvorming zeer gering is.
 • Andere, minder effectievere methoden zijn huidblekende crèmes, chemische peeling, vloeibare stikstof en coagulatie.
 

09-05-2010

Zonbescherming juist nu!

Nu we weer van de zon gaan genieten, is het van groot belang om de huid zo goed mogelijk te beschermen tegen de schadelijke straling. Denk daarom aan een goede zonbescherming. Ook voor uw kinderen erg belangrijk!

12-04-2010

Nieuw vaccin geneest huidkanker

Nieuw vaccin geneest huidkankerFoto ANP

L
ONDEN - Een nieuw vaccin is mogelijk het laatste redmiddel van patiënten met huidkanker. De Sunday Telegraph meldt dat er momenteel een vaccin ontwikkeld wordt dat zelfs patiënten die een vergevorderd melanoom hebben, moet kunnen genezen. Het middel valt volgens de bedenkers de tumoren aan, zonder de gezonde cellen te treffen en versterkt de weerbaarheid van het lichaam.

Howard Kaufman van het Rush University Medical Centre in Chicago zegt: "Onze studie toont aan dat we wellicht een remedie hebben gevonden voor patiënten die een vergevorderd melanoom hebben en een medicijn dat anderen kan helpen. Dit zal elk jaar duizenden levens redden". Bij proeven op een vijftigtal patiënten die leden aan huidkanker in een vergevorderd stadium en die volgens artsen nog maar negen maanden te leven hadden, bleek dat 16 procent dankzij het vaccin volledig konden genezen en al drie tot vier jaar geen terugval meer vertonen. Bij 28 procent was de grootte van de tumoren gehalveerd.

Vestigingen

Oirschot De Loop 67
5688 EW Oirschot
Telefoon: 0499 378 183
info@hetregionaalhuidcentrum.nl
afspraak maken klik hier

© 2019 Het regionaal huidcentrum | van Zon Internet